Per: Associació Pagesos A: Desembre 13, 2016 A: General Comentaris: 0

El passat dijous 3 de novembre la Diputació de Barcelona va fer el lliurament de 201 bicicletes elèctriques a diferents municipis i consells comarcals de la província de Barcelona. Entre aquests municipis, dues de les bicicletes va ser entregada a l’ajuntament del Bruc. L’alcalde del Bruc van recollir-les.

La bicicleta és elèctrica i plegable – fet que facilita transportar-la a qualsevol lloc –, disposa d’una bateria amb una autonomia d’uns 35-45 km i compta amb set velocitats de funcionament, amb una velocitat màxima amb impuls de bateria de 25km/h.

El lliurament de bicicletes a les diferents institucions s’emmarca en una línia estratègica de mobilitat nova i en una política general d’eficiència energètica, que té la seva manifestació més clara en l’adhesió al Pacte dels alcaldes i en la lluita contra el Canvi Climàtic.

La Diputació de Barcelona va iniciar aquest programa l’any 2008 amb l’objectiu d’impulsar l’ús de la bicicleta per part de la policia local. Un any més tard, el programa es va estendre a altres serveis municipals i, actualment, l’entrega de bicicletes va adreçada tant als cossos de les policies urbanes com a altres serveis tècnics municipals. No va ser fins l’any 2012 que les bicicletes cedides van començar a ser elèctriques.

Tan sols una idea que ens permeti reflexionar, en un poble amb un casc urbà on per molts dels veïns els desplaçament interns rarament superen 1 km, es fa estrany veure que els cotxes estan tant arrapats a les persones, per individualitat, per comoditat, per cultura, per la presa… tots tenim la nostra part de responsabilitat en fer mes sostenible el nostre entorn, i no podem esquivar-la sota cap excusa.

Esperem introduïr poc a poc l’ús d’aquest mitja de transport en els serveis municipals del Bruc, també que representi un impuls per fer que progressivament la mobilitat sense cotxes sigui una realitat entre els veïns del municipi.