Per: Associació Pagesos A: Juny 12, 2018 A: General Comentaris: 0

En l’edició del Benvinguts a Pagès d’aquest passat cap de setmana, per primer cop, el Bruc ha format part de l’agenda d’activitats organitzades per tot el país, amb la “Descoberta del Parc Rural de Montserrat al Bruc. El món de l’oli”.

En aquesta primera ocasió els productors d’oli del municipi han acompanyat als més de trenta participants que han volgut conèixer com es produeix l’oli i passejar pels camps d’oliveres al peu de la muntanya de Montserrat.

L’activitat ha estat organitzada pels productors locals d’oli, Montbruc i Cal Mestre Xic, els quals formen part de l’Associació de Pagesos del Peudemont de Montserrat.

L’itinerari va començar al bell mig del casc antic del municipi fins arribar als camps d’oliveres per conèixer les diferents varietats d’oli que es produeixen al Bruc, la vera i palomar, així com tot el procés d’elaboració fins que l’oli arriba a la taula, i poder veure i pujar a dalt d’un tractor. Seguidament, es va visitar el molí de Can Domènec amb l’explicació de com s’utilitzava antigament el trull.

L’activitat va finalitzar amb un tast de dues varietats d’oli, fuet de Ca la Montserrat i cervesa artesana La Rockera.

Una activitat lúdica i pedagògica adreçada a tots els públics, per conèixer el món de la producció de l’oli, un pilar fonamental de l’alimentació mediterrània, de la mà de pagesos joves però amb arrels i molta experiència al darrera.

Hem pogut conèixer el retorn de diferents participants i l’opinió general ha estat molt positiva, així doncs ens hem animat a oferir de forma puntual i ens els moments claus del cicle de l’olivera i de la producció de l’oli visites experiencials per a aprofundir encara més en l’elaboració d’aquest producte de tradició milenària i tant arrelat a la nostra terra.

Si voleu estar-ne al corrent, seguiu-nos a Facebook que és allí on anirem publicant les novetats!!