Per: Associació Pagesos A: Desembre 14, 2016 A: General Comentaris: 0

La Diputació de Barcelona disposa de un seguit de recursos enfocats a objectius finalistes, ofereix serveis als municipis en quasi tots el àmbits d’actuació local, entre les seves propostes es troben algunes de més arriscades que “inciten” (sempre i quan tinguin aquesta voluntat) als càrrecs electes a anar contra corrent.

Aquest és el cas del recurs monetari que el Bruc ha rebut per fer un Pla Estratègic de Promoció del Patrimoni i la Cultura Rural, que pretén recuperar l’autonomia dels que generen riquesa en el seu estadi primari, donar valor a les explotacions que permeten tenir el territori cuidat i estructurat, recuperar el sentit dels valors fonamentals que ens orienten cap a un model de vida més saludable i sostenible.

Més enllà dels plans i informes, aquesta estratègia no té sentit si no genera canvis reals, aconseguint potenciar les economies basades en els recursos locals.

En definitiva lluitar contra les tendències del mercat a generar economies i valors basats en el pur benefici econòmic, el peix petit que és menja al gros.

Segurament anar contra corrent pot tenir resultats fatals, però sona bé que l’administració hi dediqui recursos per intentar-ho, i que alguns dels càrrecs dels governs locals tinguin la suficient inconsciència mesurada per apuntar-se a la idea, i seria, a més a més, fantàstic trobar que al Bruc aquesta estratègia ha estat capaç d’aconseguir els canvis que defensa, realment fantàstic…