Per: Associació Pagesos A: Octubre 05, 2017 A: General Comentaris: 0

Aquest any els voluntaris ambientals hem volgut celebrar la nostra feta major amb una activitat conscient, que no necessàriament està barallada amb la diversió.

Els voluntaris ens ho hem passat molt bé recuperant parcialment el camí de fons del torrent de l’oncle Illa, aquesta acció ha estat especialment gratificant per nosaltres, doncs sentim que hem retornat una mica de la seva dignitat a un dels espais més descuidats del poble, el pati del darrere del Bruc.

Si heu aprofitat aquests dies per visitar-lo, no cal explicar-vos molt, sols cal que recordeu el que han trepitjat els vostres peus, la capa de runa que cobreix tot el recorregut parla per si sola…

Quan t’endinses en el torrent sobta trobar un espai natural frondós amb gran varietat d’espècies que no arrelen en altres parts del municipi, de gran grandària, fins i tot alguns arbres monumentals, a sobre d’un ferm tan malmès i maltractat.

L’explicació de tot plegat està en la gent més sabia (gran) del municipi. És per això que la recuperació del camí va prendre ple sentit en l’acte de presentació fet el 14 d’agost com a part de les activitats de la festa major (per error aquesta data no va ser inclosa al programa, aprofito per demanar disculpes en nom del consistori), amb els records de la gent gran i la història del torrent, però també amb sentiments: música i un recull de textos inspirats en la natura.

El dia 14 d’agost, el camí estava engalanat amb un recull de frases que ens volien fer reflexionar, voldria destacar una d’en Ross Perot: “L’activista no és qui diu que el riu (o el torrent) està brut, l’activista és qui neteja el riu (o el torrent)”, i aprofito l’impuls d’en Ross Perot per donar les gràcies a: l’Aran, l’Iu, el Guillem, el Llop, el Roger, l’Aleix, el Genis, el Quim, la Sara, la Montse, la Raquel, la Glòria, el Roc, el David, el Bernat, l’Enric, l’Ivan, el Juanjo, el Jordi, el Joan, el Kiko, la Ines, el Jordi, el Serrano i el Fèlix.

També agraïr a la gent més sabia del Bruc, la Montse Jorba, el Josep Alemany i el Pere Redon i les seves explicacions, al Ramon Pinyol el magnífic recull de texts i al Xavi Jorba l’acompanyament al piano.

Finalment, confirmar-vos que queda molta feina per fer!! I animar a tothom que senti que cal ajudar a la natura a venir a les pròximes accions de voluntariat ambiental, els dies 28 i 29 d’octubre tornem a dedicar una estona al torrent de l’oncle illa, amb l’objectiu de finalitzar el camí fins a fer-lo sortir pel costat de les escoles.